4 Mart 2013 Pazartesi

Dikiş...

Tchibo'dan aldığım iplik setim :)
Ufaklar ama çok güzeller, 32 adet masurası var. Ayrıca diğer iplikler bittikçe yerlerine evdeki masuralarımı koymayı düşünüyorum, kutusu tam masura saklamak için idealmiş. İyiki almışım. Zaten sadece masura almaya kalksam aynı ücrete gelecekti. :) Kargo gelince ağzım kulaklarımda dolaştım o gün...
 
Bi yerden başlamak lazım dedim ve çıkardım kalıpları, kestim kumaşları... Yalnız bu kumaşı çok beğendim ben, hem kesmesi kolay hem dikmesi. Penye gibi birşeydi, çok esnek.
 
İlk dikiş çalışmam, ilk biye çalışmam... By Antigone'nin anlatım şeklini hatmederek başladım biyeye... Çok kötü olmadı sanırım, Yani en azından giyilemeyecek kadar kötü değil değil mi? Beden olarak 36 beden kalıp çıkardım ama tabi henüz kalıptan dikişin nasıl olacağını anlamadığım için bana biraz büyük geldi. Özellikle yaka kısmı bol oldu biraz.
Hatalarımın nerelerde olduğunu lütfen söyleyin arkadaşlar. En azından ona göre o bölümlerde daha dikkatli olurum bir dahakine.  
Bu arada kumaş çok inatçıymış bi türlü tam ütüleyemedim. Ya da benim ütüm kötüymüş :) Bilemedim... 
Sevgiler...
Serap Karacan

8 yorum:

  1. canım kaça aldın dikiş setini..ellerine sağlık temiz bi iş çıkarmışsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19,95 TL'ye aldım seti tek günlük bir indirimden. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Elbette biryerlerden başlamak gerek, ellerinize sağlık, bu arada Tchibodan tema satışından mı aldınız internetten, kalmış mıdır acaba; çok tatlılarmış:) Bence ilk tecrübelere göre çok iyi (dilerim yanılmıyorumdur, yanılıyorsam bağışlayın lütfen) güle güle kullanın, ve ellerinize sağlık Serap Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tema satışından aldım. satıştan kaldırılmış ben aldıktan 1 gün sonra sanırım stok tükendi ki zaten o fiyata kalmaması çok normal :) baştan sona ilk tecrübem bu dikiş. bundan önce kızıma pijama, hazır dikilmiş olanlardan daraltma falan yaptım sadece. çok teşekkür ediyorum beğeniniz için, çok mutlu oldum :)

      Sil
  3. set harikaymış güle güle kullanın. bence ilk tecrübelere göre mükemmel ben neleri yaptım bozdum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müge hanım benimki biraz acemi şansı galiba :) kumaşta atmayan bi kumaş olduğu için çok boğuşmadım kendisiyle. çok sevindim beğenmenize çok teşekkür ediyorum..

      Sil
  4. ellerin dert görmesin.bence ilk olmasına ragmen gayet başarılısın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun zerrin hanım, ne güzel böyle şeyler duymak...

      Sil